nevima

Kategori: Fotografer

elliott erwitt

elliott erwitt är en fotograf som ser detaljer som ingen annan ser. en fotograf som verkligen ser bortom det vanliga. jag blev blown away när jag såg hans bilder första gången. 

elio romano erwitz föddes i paris 1928. han har varit fotograf i 65 år och är en mästerlig porträttfotogaf. han har tagit porträtt på till exempel john f kennedy, arnold schwarznegger, marilyn monroe, andy warhol med mera. han anser att det inte finns någon skillnad på att ta porträtt på kända människor som okända människor. kända personer säljer helt enkelt mer. det han är mest känd för är att ta humoristiska bilder på hundar. han själv säger -det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia. jag själv tycker att detta är utomordentligt bra och roligt uttryckt. om man kollar på hans bilder på hundar är de extraordinära.

han är verkligen en rolig och annorlounda fotograf. jag gillar honom. starkt. 

aurevoir, n. 

nick brandt

min klass fick som uppgift att gå och kolla på en utställning på dunkerskulturhus. som alltid suckade vi alla högt, och tänkte bara vad är detta nu för skräp. vi kommer till dunkers och det första jag ser är att vi ska gå in på den utställningen jag har velat kolla på så otroligt länge. så jag tänkte att det här kan ju bli bra ändå. jag går in på utställning med mina kompisar och så fort jag står utanför det stora valvet innan man får gå in blir jag mållös. rakt framför mig är en enormt stor bild på en så vacker elefant och jag blev kär direkt. han har tagit bilder på de mest fantastiska djur i afrika. zoomat in har han inte gjort, inte heller har han photoshopat bilderna utan de är helt naturliga med ett enkelt svartvitt filter. 

nick brandt är min numera favorit fotograf. den utställningen gjorde så att jag tillbaka två eller tre gånger och kollade på de fantastiska bilderna. jag har till och med skapat en liten utställning själv i mitt rum med hans bilder. underbart!

aurevoir, n.

Upp