nevima

älskade kusin.

min jul har varit den bästa någonsin. mina presenter innefattar mestadels fotoinspirerade saker. ni ska få se min favorit imorgon som jag började gråta till när jag såg den.

GOD JUL

tomtenissen känner mig ganska bra ändå. fick en underbar kamera som kommer platsa fint i min samling!

mina underbara syskon!

christmas-brunch

idag var det sista dagen i skolan för detta året. jag hade en brunch för alla goa tjejer i klassen hemma hos mig och det var så extremt mysigt. tycker så mycket om tjejerna i min klass! 

beyonce

min absoluta favorit artist har släppt ett nytt album. jag har lyssnat igenom alla låtar och kollat på alla videos och hon är underbar. hennes musik är underbar. ibland är jag så tacksam att hon finns för hennes musik och existens gör livet lite bättre. 

HAVET

det finns inget annat ställe på jorden som får mig att må så bra som havet, i rydebäck helst. 

MIN FAVORITPLATS PÅ HELA JORDEN!! 

elliott erwitt

elliott erwitt är en fotograf som ser detaljer som ingen annan ser. en fotograf som verkligen ser bortom det vanliga. jag blev blown away när jag såg hans bilder första gången. 

elio romano erwitz föddes i paris 1928. han har varit fotograf i 65 år och är en mästerlig porträttfotogaf. han har tagit porträtt på till exempel john f kennedy, arnold schwarznegger, marilyn monroe, andy warhol med mera. han anser att det inte finns någon skillnad på att ta porträtt på kända människor som okända människor. kända personer säljer helt enkelt mer. det han är mest känd för är att ta humoristiska bilder på hundar. han själv säger -det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia. jag själv tycker att detta är utomordentligt bra och roligt uttryckt. om man kollar på hans bilder på hundar är de extraordinära.

han är verkligen en rolig och annorlounda fotograf. jag gillar honom. starkt. 

aurevoir, n. 

rydebäck

vi var tvugna att gå ut i vårt kära rydebäck och kolla vad Sven orsakat och lämnat efter sig. (bilderna ska vara lite suddiga, it's supposed to be that way.)

nick brandt

min klass fick som uppgift att gå och kolla på en utställning på dunkerskulturhus. som alltid suckade vi alla högt, och tänkte bara vad är detta nu för skräp. vi kommer till dunkers och det första jag ser är att vi ska gå in på den utställningen jag har velat kolla på så otroligt länge. så jag tänkte att det här kan ju bli bra ändå. jag går in på utställning med mina kompisar och så fort jag står utanför det stora valvet innan man får gå in blir jag mållös. rakt framför mig är en enormt stor bild på en så vacker elefant och jag blev kär direkt. han har tagit bilder på de mest fantastiska djur i afrika. zoomat in har han inte gjort, inte heller har han photoshopat bilderna utan de är helt naturliga med ett enkelt svartvitt filter. 

nick brandt är min numera favorit fotograf. den utställningen gjorde så att jag tillbaka två eller tre gånger och kollade på de fantastiska bilderna. jag har till och med skapat en liten utställning själv i mitt rum med hans bilder. underbart!

aurevoir, n.